неділю, 14 червня 2009 р.

Дурні

Я не перестаю дивуватися, наскільки ж багато на світі ще є дурних людей.
Ні, не зовсім тупорилих, котрі уявлення не мають про світ (але і такі часом трапляються), а саме звичайних дурнів.
Котрі час від часу, а то й частіше, задають ідіотські питання, відповіді на які є очевидними, і які просто виводять із себе своєю безневинною дурістю, котра притаманна дітям дошкільного віку.
Часто поряд з дурістю буває крайня нерішучість, особливий випадок. За питання типу "А небо синє, так?" (на котре обов"язково очікується відповідь); "А що буде, якщо я ..." "А що буде, якщо натиснути цю кнопку?" хочеться без попередження давати по морді - за дурість і зіпсовані нерви. Я думаю, у 20 років вже треба мати досить здорового глузду та розуму, щоб почати виводити власні висновки, та навчитись пробувати хоч щось робити навмання, методом проб і помилок. Таким людям буде дуже важко змінюватися під впливом обставин - бо вони просто не знають, що можна зробити будь-який крок у темряву, поклавшись на власний розум або інтуїцію. І я не можу зрозуміти, звідки у зрілих людей трапляється такий ідіотизм.
Так, це можна простити, ссилаючись на дурість, але ж іноді так хочеться процідити нехороші слова в їхню сторону. А вони образяться, бо не знатимуть, у чому винні. Вони ж дурні!

3 коментарі:

Unknown сказав...

Ніхто не досконалий, з присутністю дурнів потрібно просто змиритись, так як виправити їх всіх просто нереально.

chugylo сказав...

І я так само думаю: дурні завжди були і будуть. Але доводиться жити поряд з ними і виробити терпимість до них.

Roman сказав...

Не знаю чи можна назвати це дурістю...може хоч я б це назвав незрілістю... А хто сказав, що всі кому 20 і більше це обов'язково розумні люди. Біологічний вік не визначає того чи людина дурна чи розумна (хтось скаже на жаль, а хтось на щастя)).
Така як описана вище тупість може також виражатися через не здатність до прийняття власних рішень чи невмінні робити власні висновки. Деколи люди просто думають що бути чи вдавати із себе дурного це смішно або круто... це вже від оточення та самої людини залежить...