неділю, 7 червня 2009 р.

Термінатор 4: спасіння не буде

Ходив сьогодні на Термінатора 4.
Так хотів піти, що жах. Хотілося побачити, чого ж там начаклували кінофокусники.
Як виявилось - можна було не поспішати. Мало того шо перед сеансом о 12:30 заледве зібралась група людей (якщо менше 5 чоловік - сеансу не буде; зранку ми були перші - дивно чому у такий погожий день ніхто не приходив у кінозал), так ще й кіно виявилось фуфлом.
Як влучно зауважили в рецензії на Кіноблозі, якби історія оповідалася лише в стилі роад-муві з Маркусом, то все ще куди не йшло. Але як тільки він зустрівся з Джоном Коннором - почалася сюжетна каша, на фоні якої сексапільна убивця з третьої частини - просто верх розуму.
Під час перегляду фільму іноді складалося враження, що ти дивишся Війну світів Стівена Спілберга (коли людей збирали транспортники), Трансформерів Майкла Бея (а як інакше назвати ті мотоциклетні штуки), або ж ще гірше Місію нездійсненну.
Чудово також характеризує фільм одна репліка, яку я почув із задніх сидінь:
- А что, Шварца не будет?
- Нет.
- Бляяя!..
А бачили б ви той зал, коли гола електронна лялька Шварценеггера виходить із ліфта! Оплески, сміх, хапання за животи - не кіно, а фарс, трагікомедія.
Численні сюжетні ідіотизми, надживучість людського тіла, та чудові умови проживання повстанців лише доповнили негативну картину.
Звісно, не все так погано. Фільм цілком "захавається" всім. Однак як продовження великої історії його розглядати не варто. В четвертому Термінаторі нема глобальних питань, герої не думають, що буде в майбутньому, що буде з ними - вони лише тупо діють, виконуючи власні вказівки - і цим навряд чи відрізняються чимось від роботів...

3 коментарі:

Aleksandr Mykoliuk сказав...

Как можно ожидать от Терминатора глубокого смысла?

Почему-то люди идеализируют 2 часть, которая была самая известная. На самом деле и 2 часть - полный бред. Нельзя смотреть Терминатора в надежде чему-то научится.

И да, при чём фильм к тому, что в кинотеатре 5 человек еле собралось? Просто вы так написали, как будто это один из минусов фильма

Aleksandr Mykoliuk сказав...

Хотя мне не до конца понравился герой Маркус, непонятна его мотивация, сначала месть, потом помощь захотел оказать, потом снова месть.

hellveen сказав...

Не знаю, може вам здалося, але я був здивований не тим шо люди не прийшли саме на цей фільм а тим, що людей взагалі до обіду не було.

Ніхто і не чекає від фільму такого жанру прописних істин чи життєвих історій - просто у порівнянні з попередниками він абсолютно не відповідає їхньому духу.
Якщо для вас друга частина - повний брєд, то нащо було дивитись цю? :)

Щодо Маркуса - він тут більше схожий на ключового героя, ніж сам Джон Коннор.