суботу, 28 березня 2009 р.

Моя екологічна концепція

Сподіваюсь, всі чули про Годину Землі?
Так-от, не важливо, чи ви підтримали її, чи навпаки, пішли за прикладом Артемія Лєбєдєва і увімкнули все, що лиш могли увімкнути. Я хочу запропонувати дещо інше, дещо новіше.


Чому би не затвердити на законодавчому рівні такий собі флешмоб - День Дерева або День Природи (називайте собі як хочете). От раніше були всякі там лєнінські суботники, а то буде четвер. По аналогії з Чистим четвергом. І зробити цю акцію в кращих зразках СРСР - добровільно-примусовою. Суть її полягатиме у тому, щоб кожна людина посадила одне дерево. Висипати на поляни школярів, студентів, робітників, лікарів, вчителів, пенсіонерів (а шо там такого - вони ще живі, тож хай розтрясуть свої кістки на свіжому повітрі) та всіх інших, дати їм у руки по лопаті і відрі води, нехай кожен посадить своє іменне дерево. Якщо не вистачить ресурсів - почергово.
Мотивація спочатку буде ніякою, але коли дерево буде посаджене - воно стане часткою людини. Уявіть собі, що вона відчує, коли повернеться на це місце через рік і побачить квітуче створіння! І головне - користь від такої мега-акції буде в стократ більшою, від Години Землі. Мало того, що кожен забезпечить себе персональним виробником кисню, так і ще й врятує ліси України від тотального нищення. І з обов"язковим залученням перших осіб держави - Юля там, у ґумових чоботях від луї віттона, ющенко з лопатою від армані, та раєчка Богатирьова - з коромислом! Їй воно чомусь найкраще підходить. Отак ще всім щічки бурячком натерти - і викапані селянки! Але шось я відволікся...)
Ну то як вам така мега-гіпер-акція по висадці дерев? :)

7 коментарів:

wedmid сказав...

100% підтримка.
Реалізація дуже складнувата і коли цей день настане важко уявити, але старт дано!

Vovanada сказав...

ось це дійсно принесло користь. пам’ятаю, як був на акції прибирання лісу, то море задоволення отримав та й із цікавими людьми познайомився)

це ж весело і корисно.

Sandy сказав...

Яка прекрасна ідея! Але якщо добровільно-примусово, то я б на одному дні не зупинявся. Зробимо один день висадки дерева, один день прибирання сміття, один день годування синичок салом... Все добровільно-примусово. Спочатку народ може й буде проти, а потім звикне...

Так можна буде (за умови правильної організації) зайняти народ на всі вихідні і свята протягом року. Знову ж таки, не будуть їздити на п’янку на природу і засмічувати довкілля...

А потім (коли всі звикнуть, а незгодні будуть виявлені і відправлені на примусові екологічні роботи), можна вводити обов’язковий екологічний одяг і взуття. Щоб без усяких там неекологічних вибриків. А щоб легше виявляти саботажніків можна екологічний одяг зробити у вигляді роби. Жовтогарячого кольору. А хто не в жовтогарячому — той проти екології...

А ще ввести комендантську годину. Після дев’ятої влітку і після сьомої взимку. Для збереження електрики. Прийшов після екологічного суботника — і зразу в ліжко. Це ж скільки електроенергії можна так зекономити, якщо підійти до проблеми добровільно-примусово! А в кого після десятої світло горить — той теж екологічний саботажник...

Правда хороша перспективка вимальовується? Мені дуже подобається! А що реалізація складнувата, то це нічого — у нас є ще кадри на спецпенсіях. Вони радо допоможуть, передадуть досвід організації, тасказать... ;)

hellveen сказав...

Sandy, вам би апокаліптично-екологічні книжки писати! :)

Sandy сказав...

Тю, та я просто розвинув вашу ідею ленінських екологічних суботників. :-[

tivasyk сказав...

2sandi
палиш! цікавий розвиток ідеї =)

2hellveen
так а для чого ж іще потрібні фантасти, як не для того, щоби показати нам фекашку ще задовго до того, як людство в ней переш вступить, а тоді сяде? =)

chugylo сказав...

Простота і загальнодоступність — ці причини вивели Годину Землі на перше місце по екологічним акціям. Що може бути простіше, ніж натиснути кнопку, а через годину натиснути її ще раз? На день Дерева чи щось подібне ніколи не вийде стільки людей, скільки приєдналося до Години Землі. Та й хіба можна щось зробити „корисного“ за одну годину?

Це маркетинг Години Землі — до примітивізму простий, але він працює. Цієї статті і коментарів до неї не було б, якби не ГЗ. Це і є користь — викликати у народу ажіотаж. До ГЗ приєднуються звичайні люди; до чогось більшого приєдналися б тільки фанатики. А фанатикам ніхто не вірить.