суботу, 12 вересня 2009 р.

9/11 remembering


#whereiwas
Той день я пам'ятаю чудово, хоч і був ще малий - мені тоді було 11 років. Прийшов зі школи, ремонтував свою іграшкову машинку.
Увімкнув телевізор - а там на Першому російському нічого не кажуть, лиш відео задимлених хмарочосів. Я одразу подумав, що на Нью-Йорк впав астероїд або метеорит, і апокаліптичні прогнози голівудських сценаристів збулися. Але вже трохи пізніше стало зрозуміло, що то атака терористів. Прокинулася мама, і теж стала дивитися разом зі мною, разом зі всім світом у прямому ефірі падіння веж у безодню. Прибігла сусідка з дочкою. Телеканали перейшли у режим безперервних новин...
#whatithink
Можете називати мене параноїдальним дурнем, але я не вірю загальноприйнятому баченню терактів 11 вересня.
#inwhatibelieve
Відверто велика кількість беззаперечних фактів (1, 2, 3) вказують на те, що офіційна версія (нібито терористи викрали 4 літаки, атакували двома ВТЦ, після чого будівлі загорілися і впали) американської влади далека від істини.
Правда невідома для 99,9% людей на цій планеті. Однак істина полягає в тому, що бездумно вірити всьому, що кажуть нам, - дурість. Політика твориться за рахунок таких простих та недалеких людей, як ми. Якщо ви й досі думаєте, що демократія - це влада народу, то глибоко помиляєтесь. Такого ніколи не було і ніколи не буде у світовій історії. Навіть найчесніша влада апріорі є вищою.
Єдині, кого шкода в цій історії - 3000 людей, які стали жертвами всесвітньої геополітики, купкою фігур на шаховій дошці.
Виправдання ініціаторам цих подій - чи терористам, якщо вони дійсно були, чи американським спецслужбам - немає і не буде. Нехай горять у пеклі.
God bless the people.

4 коментарі:

Roman сказав...

Я теж планував написати про той день. Напевно кожен хто мав тоді білше 10 років пам'ятає 11 вересня.
Я, наприклад, не вірю у різні "альтернативні" теорії щодо 11 вересня. Треба враховувати наскільки впевненою і безпечною перед тим почувала себе Америка і ніхто не міг таке собі уявити тому заходи безпеки були незначними. Я не вірю, що хтось влада у США могла допустити таке свідомо не кажучи про ще гірші теорії.
Та й треба пам'ятати, що ми живемо у часи інформаційних воїн і такі тероії, про вину влади США, можуть бути вигідні саме терористам чи ще комусь.

FireON сказав...

Вважайте мене "тупим силюком-консерватором", але я теж не вірю в конспірологічні теорії. Хай як правдоподібно вони не звучать, я керуюсь наступними умовиводами.

Припустимо, що все було організовано не тероростами. Тоді тінь одразу падає на уряд США, але, якщо вдуматись, наскільки ж майстерно потрібно було це зробити, щоб ніхто, в тому числі нинішній уряд, не міг дізнатися і розголосити ніби-то "справжні" причини трагедії(адже всі зсилаються лише на фото і відео, відзняті репортерами). Така ситуація можлива хіба в країні на кшталт СРСР, де на розгляд громадськості не виноситься практично нічого, а по відношенню до "ворогів народу" діє розвинутий каральний апарат.

Якщо відкинути уряд, залишається думати тільки про якусь таємну організацію, яка намагається захопити світ, проте така версія. на мій погляд, абсолютно безглузда. В третій частині "Духу часу", щоправда, теж хотіли щось подібне сказати - буцімто вся американська геополітика знаходиться в руках великих корпорацій, а уряд США і терористи - то лиш пішаки у їх руках.

Щодо самого "Духу часу", то варто лише переглянути його першу частину, щоб зрозуміти, що це відверто антизахідний пропагандистський фільм.

hellveen сказав...

Так, виглядає дивним, чому нинішня адміністрація нічого не робить - незрозуміло, хто цим всім керує, і які у нього реальні мотиви.
Але, погодьтесь, кількість неспівпадінь та загадок, що оточують офіційну версію терактів, сильно напружує.
Щодо фільму "Дух часу" - так, він відверто пропагандистський, він підриває засади сучасної демократії та християнства, але він яскраво показує, що не все біле - пухнасте.
Не варто сліпо вірити і йому теж. Єдине, що варто зробити - це задуматись, і перестати вважати, що все на світі трапляється однобоко і односторонньо.
Як я вже казав, правда залишиться схованою від нас на довгий час, якщо не назавжди (таких таємниць є дуже багато - Кеннеді, Гагарін, Гітлер, НЛО і т.д.).
На цьому світі варто вірити лише собі.

chugylo сказав...

FireON, наскільки майстерно треба все зробити, щоб у Верховній Раді не залишилося депутатів, які відстоюють інтереси всього українського народу, а не тільки олігархів? Я так само не вірю у конспірологічні теорії у їх класичному вигляді. Але часто суспільство розвивається так, що окремий індивід вважає це неправильним, та й для стабільного розвитку/виживання самого суспільства недобре.

Якщо якийсь американський політик проговориться, що він знає (чи підозрює), що уряд навмисне спланував 9/11, то його кар’єра буде завершена. А американці дуже велике значення приділяють роботі — вони майже всі кар’єристи. Думати і висловлювати свій протест вигідно далеко не всім. До влади у політиці доходять конформісти — люди, некритичні до загальноприйнятої думки і такі, що подобаються більшості.

Каральний апарат заставляє людей мовчати, а тут бачимо, що люди мовчать по своїй волі. Нічиї права не порушуються і це може називатися свободою і демократією. І не треба ніякого «світового уряду», щоб усе пояснити.