неділю, 31 травня 2009 р.

Світське життя. В мірє животних

Цікавий факт, винесений після перегляду програми Світське життя з Катериною Осадчою: сумочка жінки Черновецького за 70 тис. євро коштує більше, ніж моя квартира разом з її мешканцями.
А взагалі, сама програма для мене, неначе перегляд Discovery чи Animal Planet: мешканці та звичаї того багатого світу мені чужі та незрозумілі. Репортаж із космосу.
А ще я не дивлюсь ТБ :)

Moving to free. The next step

Кінець ери пошуку ключів та кряків до Касперського.
Його неможливість видалити вірус Kido, що засів на моєму ПК, та необхідність мало не щотижня шукати нові ліцензійні ключі, які час від часу вносяться до чорного списку, остаточно вбила мою впевненість щодо цієї програми як найкращої у своєму роді.
Я встановив Avast Home Edition - безкоштовний та практично аналогічний Касперському антивірус. Подивимось що з цього вийде.
А кількість програм, що вимагають ліцензії на моєму ПК, все зменшується...

суботу, 30 травня 2009 р.

Вечір Вікіпедії. Друга Світова війна

Час від часу я влаштовую собі так звані вечори Вікіпедії: знайшовши одну тему, що цікавить мене, я читаю статті з різних мовних версій Вікіпедії, рухаючись від однієї статті до іншої, вивчаючи одну персону чи подію за іншою.
Сьогодні такою темою стала Друга Світова війна.
Ось декілька цікавих фактів, які я дізнався:

- Сьогодні я дізнався про українську снайперку часів Другої Світової війни, на рахунку якої - більше 300 німців. До війни вона була студенткою Київського університету та робітницею заводу Арсенал. Стрільба була її хобі :) Звали цю дівчину Людмила Павличенко, вона народилася у Білій Церкві, брала участь в обороні Одеси, Севастополя, була з візитом у США (навіть на прийомі в Білому Домі) та Канаді, отримала звання Героя Радянського Союзу. До речі, українська Вікіпедія містить вкрай мало інформації про неї.
- А ще я запримітив цікавий факт: більшість німецьких воєначальників-фельдмаршалів або загинули протягом 1944-1948 років, або ж, відсидівши певний час у в"язниці, вийшли на волю і прожили забезпечену та розмірену старість разом зі своїми сім"ями.
- Не позаздриш сім"ї Геббельса: на наступний же день після самогубства Гітлера, його шістьом дітям спочатку дали морфію для заспокоєння, після чого жінка Геббельса Магда вклала їм до рота розтрощені ампули з ціанистим калієм. За її ж проханням, Геббельс застрілив її, а потім і сам вчинив самогубство.
- За час війни (1939-45) столиця Польщі Варшава зазнала катасрофічних руйнувань: 85% буівель було зруйновано. Причому більшість з них знищено наприкінці воєнних дій, коли після подавлення Варшавського повстання Гітлер наказав зрівняти місто з землею. Людські втрати також суттєві: на початку війни в місті проживало 1,3 млн людей, а в кінці - 422 тисячі, тобто майже мільйон людських життів було втрачено.

До наступного wikiday.

пʼятницю, 29 травня 2009 р.

О. В. Снарский, "Шрифт в наглядной агитации"

Це одна з перших книг про шрифт та типографіку, яку я взагалі тримав у руках.
Сьогодні випала нагода ще раз погортати її. Ось кілька цікавих фото:








Загалом, досить позитивно, як на книгу 1979 року. Кілька шрифтів виявилися досить смачними - навіть для сучасного вживання.
Фото більшого розміру є тут.
Книгу можна скачати в ЖЖ: http://community.livejournal.com/ua_typography/246429.html

неділю, 17 травня 2009 р.

Євробачення-2009

Україна сподобалась багатьом. Але, як бачимо, недостатньо для того, аби увійти навіть до десятки переможців.
Не варто сумувати з цього приводу - як казала сама Світлана, для себе самої і для українців вона завжди буде першою. Адже Україна завжди йшла попереду в цьому конкурсі.
Цього року не сподобалось те, що політичний аспект не просто не зник, а може навіть посилився. Де голосування журі? Куди його причепили і як? Виникає багато запитань.

Россияне! Вам должно быть стыдно за то, что в итоговых программах вы обсуждаете победу Норвегии больше, чем участие России. Вызов бабушки Рыбака по телефону, а его родителей в студию - чистейший фарс и трагикомедия. Это смотрится жалко и низко, как на страну с имперскими замашками. В любой другой раз вы прославляли себя больше всех, а сейчас - наоборот. Даже не смотря на то, что вас представляла украинка.
Українці! Вам має бути соромно за те, що вмієте обкладати гівном свого представника краще ворогів та лаятись на те, який же він убогий чи навпаки, вульгарний. Убогими якраз стаєте ви, коли не спроможні проявити ні краплі солідарності та підтримки своєї країни. Нація, що обсирає сама себе, ніколи не буде щасливою. Хата скраю горить першою.

Цікаві цитати з мережі, деякі добряче підняли настрій:
А че все так от рыбака прутся?
Мне кажется, как-то никак. Ну, весело. Но не более.
Лобода и Приходько - ваще отстой. С Мальты Марьванна такая пышная круто тянула, но скучновато, да и страшная.

Poor old Ukraine...

Eurovision Ukraine should've won. Think of her flat!

зачем Билан волосы отрастил??? я думала это парик и ждала, чт он его сбросит....

А вообще чего возмущаться, чисто попсовый конкурс и результат закономерный, дамы СНГ и прочей Европы (основное количество смотрящих) полюбили рыбака, дешевая рабсила полюбила мусульманские гоцалки, соседи иногда любили друг друга, ну и т.д.

Bought the Ukraine and Moldova Eurovision entries on iTunes. It's no Black Dahlia Murder, but it's some fine European pop.

Ukraine. What a set! What outfits! So strange! Be my valentine... Don't they know it's gone!? Kinda catchy. Not sure about the song

Ukraine all the way. They had (and I list) gladiators, flame jets, a drum kit chariot, giant spinning hoops and scantily clad women. Oh yes.
Ну і наостанок - не варто псувати собі чи комусь іще життя через такі дрібниці.
Живіть у щасті та радості. Мир вам! Peace for you! :)

неділю, 3 травня 2009 р.

Музичне

Дожився. На моєму профілі в Last.fm Мадонна обігнала System of a Down, вийшовши на перше місце списку найбільш часто прослухуваних виконавців :)
Добре, що ще є Metallica на третьому місці :)