суботу, 28 березня 2009 р.

Моя екологічна концепція

Сподіваюсь, всі чули про Годину Землі?
Так-от, не важливо, чи ви підтримали її, чи навпаки, пішли за прикладом Артемія Лєбєдєва і увімкнули все, що лиш могли увімкнути. Я хочу запропонувати дещо інше, дещо новіше.


Чому би не затвердити на законодавчому рівні такий собі флешмоб - День Дерева або День Природи (називайте собі як хочете). От раніше були всякі там лєнінські суботники, а то буде четвер. По аналогії з Чистим четвергом. І зробити цю акцію в кращих зразках СРСР - добровільно-примусовою. Суть її полягатиме у тому, щоб кожна людина посадила одне дерево. Висипати на поляни школярів, студентів, робітників, лікарів, вчителів, пенсіонерів (а шо там такого - вони ще живі, тож хай розтрясуть свої кістки на свіжому повітрі) та всіх інших, дати їм у руки по лопаті і відрі води, нехай кожен посадить своє іменне дерево. Якщо не вистачить ресурсів - почергово.
Мотивація спочатку буде ніякою, але коли дерево буде посаджене - воно стане часткою людини. Уявіть собі, що вона відчує, коли повернеться на це місце через рік і побачить квітуче створіння! І головне - користь від такої мега-акції буде в стократ більшою, від Години Землі. Мало того, що кожен забезпечить себе персональним виробником кисню, так і ще й врятує ліси України від тотального нищення. І з обов"язковим залученням перших осіб держави - Юля там, у ґумових чоботях від луї віттона, ющенко з лопатою від армані, та раєчка Богатирьова - з коромислом! Їй воно чомусь найкраще підходить. Отак ще всім щічки бурячком натерти - і викапані селянки! Але шось я відволікся...)
Ну то як вам така мега-гіпер-акція по висадці дерев? :)